Wonen in de stad aan het wad

Vrije kavels

Vrije kavels

De kavels zijn onderdeel van Plan Ludinga. Een nieuw en uniek woongebied aan de rand van de stad waar de komende jaren het nieuwe Harlingen in een parkachtige en landelijke sfeer zal ontstaan. Het karakter van deze nieuwe en kindvriendelijke wijk met een ziekenhuis, scholen, een speeltuin en winkelcentrum Kimswerda in de directe nabijheid heeft als thema 'wooncomfort'. Plezierig wonen dus.

De woningen moeten “gasloos” worden gebouwd. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden. Luchtwarmtepompen maken relatief veel geluid wat voor overlast kan zorgen voor de andere bewoners in het gebied. Bij lage temperaturen is het verbruik van elektriciteit van een luchtwarmtepomp hoger dan de opbrengst van energie. Feitelijk wordt de woning dan elektrisch verwarmd wat relatief erg duur is. Houtpallets geven veel geuroverlast. Daarom is besloten dat de te bouwen woningen voor de verwarming moeten worden uitgerust met een aardwarmtepomp. Een aardwarmtepomp staat binnen en heeft een veel lager geluidsniveau. De winning van energie is stabiel en niet afhankelijk van de buitentemperatuur. In de zomer wordt de woning met dit systeem gekoeld wat nodig is om dat de woningen zwaar geïsoleerd worden.

#
Opp.
in m2
Verk. prijs
V.O.N.*
Status
K9582Verkocht 
K10651Verkocht 
K12626Verkocht 
K40606Verkocht 
Deze kavels worden verkocht zonder verplichtingen aan een architect of aannemer.
In de verkoopprijs van de kavels v.o.n. zijn inbegrepen:
  • de totale kosten van de grond
  • notariskosten en kadastrale kosten van de grond
  • belasting toegevoegde waarde 21%
In de verkoopprijs van de kavels v.o.n. zijn niet inbegerepen:
  • de aansluitkosten voor gas, water, elektra en cai
  • de legeskosten voor de te bouwen woning
  • de rentekosten over de bouwgrond o.b.v. 4% per jaar te vermeerderen met BTW vanaf 1 september 2016 tot de dag van betaling
  • de eventuele wijziging in het BTW tarief
Deze prijzen zijn geldig tot 1 juli 2020